Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2019


ΑΠΟ:
ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ – ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΒΑΡΒΑΚΕΙΟΥ ΣΧΟΛΗΣ
ΠΡΟΣ: Κύριο Δήμαρχο ΨΥΧΙΚΟΥ-ΦΙΛΟΘΕΗΣ
ΚΟΙΝ : Κύριο Αντιδήμαρχο Θεμάτων Κοινωνικής Πολιτικής Πολιτισμού και Παιδείας
Κύριο Αντιδήμαρχο Θεμάτων Δομημένου Περιβάλλοντος και Τοπικής Ανάπτυξης.
Σας γνωρίζουμε ότι τις μεσημβρινές ώρες της 16-09-2019 στον κυκλικό κόμβο – πλατεία  Χλόης έλαβε χώρα  περιστατικό παραλίγο    σοβαρού τροχαίου ατυχήματος με απρόβλεπτες συνέπειες για  μαθητές της Βαρβακείου Σχολής που εκείνη τη στιγμή ευρίσκοντο στον εν λόγω χώρο με σκοπό να μεταβούν στα σπίτια τους καθότι, νεαρός  οδηγός ΙΧΕ κινούμενος επί της οδού Δάφνης από τα Αρχεία του Κράτους προς τον κυκλικό κόμβο και   οδηγώντας απερίσκεπτα (επιεικής ο χαρακτηρισμός) με ιδιαίτερα μεγάλη ταχύτητα,  έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του με αποτέλεσμα αυτό να περιστραφεί κατά 180ο για «καλή  τύχη» να προξενήσει μόνο αμελητέα ζημιά στο ΙΧΕ μιας μητέρας που περίμενε να παραλάβει τα παιδιά της.
Σημειώνετε ότι στον εν λόγω χώρο συγκεντρώνονται καθημερινά πολλοί μαθητές δεδομένου ότι είναι σημείο στο οποίο μπορεί να γίνει στάση για επιβίβασή των   για αναχώρηση. Επιπλέον από το εν λόγω σημείο διέρχονται και αυτοί που χρησιμοποιούν την αστική συγκοινωνία.
Επιπρόσθετα τονίζεται ότι στη Βαρβάκειο Σχολή φοιτούν περίπου εξακόσιοι (600) μαθητές  η πλειονότητα των οποίων χρησιμοποιεί  μεταφορικό μέσο για μετάβαση ,καθότι είναι μαθητές από πολλούς δήμους – περιοχές του Λεκανοπεδίου λόγω της ιδιαιτερότητας του σχολείου «Πρότυπο»
Επειδή εκτιμούμε  ότι ο παράγων «τύχη» δεν θα είναι πάντα με το μέρος μας, απαιτούνται κατά την  άποψή μας   άμεσες ενέργειες  εκ μέρους σας όπως:
Διαγράμμιση όλων των διαβάσεων πεζών περιμετρικά του σχολείου και εκατέρωθεν των στάσεων της αστικής συγκοινωνίας οι οποίες έχουν σβηστεί.
Συμπλήρωση της σήμανσης για την ύπαρξη σχολείου και διάβαση μαθητών στους περιμετρικούς δρόμους ώστε να ενημερώνονται οι διερχόμενοι οδηγοί.
Οτιδήποτε άλλο μέτρο (τα γνωστά σαμαράκια εφόσον είναι εφικτό θα αποτελούσαν μια πιθανή λύση) κρίνετε ως αρμόδιοι αναγκαίο που θα ενισχύσει την ασφάλεια των μαθητών.
  Με εκτίμηση.
Η Πρόεδρος                                                                                                Ο Γραμματέας
Ηγουμενίδη Τέτη                                                                                    Δικαίος Κώστας