Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021

Νέα πρόσκληση για συμμετοχή στις αρχαιρεσίες του συλλόγου

Αγαπητοί γονείς, 

Ελπίζουμε να είστε όλοι καλά.

 

Όπως σας έχουμε ήδη γνωστοποιήσει (επικοινωνία μας 28.2.2021) χρειάζεται να οργανώσουμε τις εκλογές για τις θέσεις στα όργανα του Συλλόγου μας. Για το λόγο αυτό ζητούμε όσοι γονείς επιθυμούν να είναι υποψήφιοι και όσοι μπορούν να βοηθήσουν στην οργάνωση των εκλογών (εφορευτική επιτροπή) να το δηλώσουν στο email του συλλόγου μας.

 

Δυστυχώς, μέχρι τώρα, η ανταπόκριση είναι πολύ μικρή. Έχουν καταγραφεί 4 υποψηφιότητες για το Διοικητικό Συμβούλιο και μια για την εξελεγκτική επιτροπή, ενώ μόνον δύο γονείς έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για να βοηθήσουν στις εκλογές ως μέλη της εφορευτικής επιτροπής.

 

Αντιλαμβανόμαστε ότι οι συνθήκες γενικότερα για όλους είναι εξαιρετικά δύσκολες με τα σχολεία να είναι κλειστά, ειδικά τα λύκεια της Αθήνας, για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. 

 

Ωστόσο, πρέπει να επιμείνουμε στην προσπάθεια για να συγκροτηθεί νέο ΔΣ, ώστε να συνεχίσει να υπάρχει ο Σύλλογος των γονέων του Βαρβακείου Λυκείου. 

 

Αν δεν γίνουν εκλογές, και αυτές προϋποθέτουν υποψηφίους και εφορευτική για την διεξαγωγή τους, στην επόμενη σχολική χρονιά δεν θα υπάρχει Σύλλογος γονέων. Από την εμπειρία μας τα δύο τελευταία χρόνια γνωρίζουμε πόσο ουσιαστικός και αναγκαίος είναι ο ρόλος του Συλλόγου γονέων στη λειτουργία του σχολείου. 

 

Προκειμένου να συνεχιστεί η προσπάθεια για τη συμμετοχή στις διαδικασίες συγκρότησης νέου ΔΣ ορίζουμε νέα ημερομηνία για τη διεξαγωγή διαδικτυακά της γενικής συνέλευσης στις 4 Απριλίου ημέρα Κυριακή το πρωί (αναλυτικές οδηγίες για τη συμμετοχή σας και ακριβής ώρα θα σας σταλεί με επόμενο μήνυμα).

 

Παρακαλούμε θερμά άμεσα με μήνυμα στο email του συλλόγου μας goneisvarvakiolykeio@gmail.com να δηλώσετε όσοι επιθυμείτε:

 

1. Να βοηθήσετε στην οργάνωση των εκλογών συμμετέχοντας ως Εφορευτική Επιτροπή. Χρειάζονται 5 άτομα. 

 

2. Να δηλώσετε υποψηφιότητα για τις θέσεις που προβλέπονται στα όργανα του Συλλόγου μας.

 

Και συγκεκριμένα:

 

α. Το Διοικητικό Συμβούλιο αποτελείται από 7 μέλη και έως 7 αναπληρωματικούς.

 

β. Η Εξελεγκτική Επιτροπή έχει έως 3 μέλη.

 

γ. Εκπρόσωπος στην Σχολική Επιτροπή 1 μέλος.

 

δ. Αντιπρόσωποι στην Ένωση Γονέων Φιλοθέης Ψυχικού (εκλέγεται 1 μέλος για κάθε 30 ψήφους). Για να νομιμοποιηθεί η συμμετοχή μας θα πρέπει να ψηφίσουν γονείς που να αντιπροσωπεύουν τουλάχιστον το 1/3 των μαθητών (γονείς περίπου 110 μαθητών).

 

Προσβλέπουμε στη συμμετοχή σας.


Σύλλογος Γονέων Προτύπου Λυκείου Βαρβακείου Σχολής

goneisvarvakiolykeio.blogspot.com