Παρασκευή 8 Μαΐου 2020

Αγαπητοί γονείς,
            
Με αφορμή την επανέναρξη της λειτουργίας των Σχολικών Μονάδων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (07/05/20 στις 09:00) συνάντηση μελών του ΔΣ του συλλόγου μας με τον Σύλλογο διδασκόντων του Λυκείου υπό την Διευθύντρια κ. Σερέτη, με θέμα συζήτησης τη σωστή τήρηση των κανόνων υγιεινής κατά τη διάρκεια της παραμονής των παιδιών μας στο σχολείο.

Η κ. Σερέτη μας ενημέρωσε για τις ενέργειες που έχουν πραγματοποιηθεί. Μεταξύ άλλων:

- Οργανώθηκαν οι αίθουσες διδασκαλίας ώστε να υφίσταται η αναγκαία απόσταση μεταξύ των μαθητών.
- Δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα εργαστηρίων με σκοπό την αποφυγή  επαφών από πολλούς μαθητές στο ίδιο αντικείμενο.
- Καθορίσθηκε ο κάθε χώρος που θα κινούνται αντίστοιχα οι μαθητές Γυμνασίου - Λυκείου ώστε να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός.
- Η κατανομή των μαθητών ανά τμήματα θα μας κοινοποιηθεί έγκαιρα ενώ παράλληλα έχει ληφθεί μέριμνα ώστε τα αδέλφια να τοποθετηθούν σε τμήματα που θα έρχονται στο σχολείο τις ίδιες μέρες. 
- Καθορίστηκε συγκεκριμένος χώρος (αίθουσα) για την παραμονή των μαθητών που θα παρουσιάσουν τυχόν συμπτώματα ασθένειας (πυρετό αδιαθεσία κ.λ.π) μέχρι την παραλαβή τους από τους γονείς.
- Έχει αναρτηθεί σχετική φόρμα στην ιστοσελίδα του σχολείου την οποία θα πρέπει να συμπληρώσουν οι γονείς για τους μαθητές οι οποίοι για ειδικούς λόγους δεν θα προσέλθουν στα μαθήματα.
- Το σχολείο έχει προμηθευτεί τα αναγκαία αντισηπτικά και απολυμαντικά. 
- Το Σαββατοκύριακο θα γίνει απολύμανση. Επίσης, σύμφωνα με την υπόσχεση του δημάρχου Ψυχικού σε άλλη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε, στην οποία συμμετείχε και η πρόεδρος του Συλλόγου μας, η απολύμανση θα επαναλαμβάνεται κάθε ΣΚ.
- Δεν επιτρέπεται η είσοδος στο σχολείο άλλων ατόμων ακόμα και εμάς των γονέων. Η επικοινωνία μας θα γίνεται τηλεφωνικά ή καλύτερα ηλεκτρονικά.

- Εκκρεμεί το θέμα της συνεχούς παρουσίας καθαρίστριας στον χώρο του σχολείου.  

Από πλευράς μας τονίσαμε την αναγκαιότητα της προστασίας της υγείας των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους, αλλά και την ανάγκη για εκ νέου επαφή των μαθητών με το σχολικό τους περιβάλλον που βίαια στερήθηκαν για δύο και πλέον μήνες.

Στο πλαίσιο αυτό, απαιτείται από όλους, γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς, ιδιαίτερη προσοχή ώστε η επάνοδος των μαθητών στα θρανία να είναι ασφαλής και εποικοδομητική. Κατά την άποψή μας χρειάζεται και εμείς ως γονείς, να συμβάλουμε στην κατεύθυνση αυτή με τα παρακάτω:

1.     Να μην στέλνουμε τα παιδιά μας στο σχολείο όταν αισθάνονται αδιαθεσία (πυρετό, βήχα, κλπ).

2.     Να τα παροτρύνουμε να ενημερώσουν άμεσα τη διεύθυνση αν αισθανθούν αδιαθεσία κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο σχολείο.

3.     Να τα εφοδιάζουμε καθημερινά με τα απαραίτητα αντισηπτικά (μαντηλάκια-υγρό τζελ) για ατομική απολύμανση, καθώς και να τονίζουμε την ανάγκη να απολυμαίνουν συχνά τα θρανία και τα χέρια τους.

4.     Να τα προμηθεύουμε από το σπίτι με κολατσιό και νερό με δικό τους σκεύος διότι το κυλικείο του σχολείου ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΟ και θα ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ από την Διεύθυνση η μετάβασή τους στον παρακείμενο φούρνο ή το mini market. Επίσης, θα πρέπει να έχουν μαζί τους τα αναγκαία (στυλό κλπ) ώστε να μην χρειάζεται να δανειστούν από συμμαθητή τους. 

5.     Να τονίσουμε (και να το επαναλαμβάνουμε συχνά) την αναγκαιότητα τήρησης των αποστάσεων με τους φίλους και συμμαθητές τους.

Πιστεύουμε ότι με την ανάλογη προσοχή από όλους μας θα ολοκληρωθεί η φετινή σχολική χρονιά χωρίς πρόβλημα.

ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΙ.

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ.

Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Προτύπου Λυκείου Βαρβακείου Σχολής