Τετάρτη, 5 Ιουλίου 2017

Απόφαση της Συνέλευσης του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων
του ΓΕ Λυκείου της Βαρβακείου Σχολής.

Αγαπητοί, γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές, σας ενημερώνουμε ότι βάσει της συζήτησης που πραγματοποιήθηκε στη συνέλευση της 30/6 σε σχέση με την κρίση που προκάλεσε στο σχολείο η σελίδα ΑΝΟΜΟΛΟΓΗΤΑ του Βαρβακείου στο facebook, αποφασίσαμε τα εξής:

  1. Καταδικάζουμε τα απαράδεκτα και προσβλητικά σχόλια της ηλεκτρονικής σελίδας και ζητάμε την άμεση κατάργηση της. Παράλληλα, εκφράζουμε τη λύπη και την απορία μας που τόσα παιδιά έπεσαν στην «παγίδα» ενός μέσου που καταγράφει και δημοσιοποιεί με ανευθυνότητα ευτελείς -και κάποιες φορές- συκοφαντικούς σχολιασμούς, σε ένα περιβάλλον ανωνυμίας και ελαφρότητας. ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΘΕΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ  Η ΣΕΛΙΔΑ ΚΑΤΕΒΗΚΕ.

  1. Κατανοούμε την πικρία και την απογοήτευση του Συλλόγου Διδασκόντων από τα προσβλητικά σχόλια μιας ομάδας παιδιών, ωστόσο θεωρούμε ότι δεν υπάρχει συλλογική ευθύνη. Λυπούμαστε για την απόφαση ματαίωσης όλων των προγραμματισμένων δραστηριοτήτων του σχολείου (τελετή αποφοίτησης, θεατρική παράσταση, χορωδία) που ελήφθη, όμως, χωρίς να προηγηθεί διάλογος με το 15μελές, σύμφωνα και με τις διαδικασίες. Δυστυχώς, οι συνέπειες της απόφασης αυτής πλήττουν αδιακρίτως όλους τους μαθητές της 3ης Λυκείου, που αποφοίτησαν από το σχολείο τους με πικρία ανάλογη με αυτή που βίωσαν  οι καθηγητές τους.

  1. Διαφωνούμε με όποιο χειρισμό παραπέμπει στην επίλυση του θέματος εκτός των ορίων ευθύνης της εκπαιδευτικής κοινότητας, καθώς με τον τρόπο αυτό διαταράσσονται οι σχέσεις καθηγητών-μαθητών και δυναμιτίζεται σε βάθος χρόνου το ομαλό εκπαιδευτικό κλίμα. Συμφωνούμε και στηρίζουμε κάθε χειρισμό του Συλλόγου Διδασκόντων που εντάσσεται στα πλαίσια των παιδαγωγικών πρακτικών και ακολουθεί τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

  1. Καλούμε σε διάλογο εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές, για να συζητηθεί το θέμα και να αποφασιστεί ποιες παιδαγωγικές πρωτοβουλίες πρέπει να παρθούν για την αντιμετώπισή του. Θα στηρίξουμε κάθε προσπάθεια του εκπαιδευτικού προσωπικού προς αυτή την κατεύθυνση και έχουμε εμπιστοσύνη στην κρίση του και στο παιδαγωγικό του έργο.


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΓΕΛ ΒΑΡΒΑΚΕΙΟΥ ΣΧΟΛΗΣ