Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020

Αγαπητοί γονείς, 
   Σε συνέχεια των πρωτοβουλιών μας για την επίλυση των κτηριακών προβλημάτων, την Πέμπτη 13-02-2020, πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας του Συλλόγου Γονέων του Λυκείου, του Συλλόγου Γονέων του Γυμνασίου και του Βαρβάκειου Ιδρύματος με τον υφυπουργό Οικονομικών Απ. Βεσυρόπουλο, στην άμεση εποπτεία του οποίου υπάγεται το Βαρβάκειο Ίδρυμα. 
    Από την πλευρά μας έγινε ενημέρωση του Υφυπουργού για τα προβλήματα του κτιριακού συγκροτήματος του Βαρβακείου και για τις δυσκολίες επίλυσής τους λόγω γραφειοκρατικών εμποδίων, που οφείλονται κυρίως στο ισχύον θεσμικό πλαίσιο. Να προσθέσουμε με την ευκαιρία ότι η επισκευή της αυλής και του γυμναστηρίου βρίσκεται ακόμα στο στάδιο των εγκρίσεων προκειμένου να ανατεθεί η μελέτη.
     Ο Υφυπουργός αναγνωρίζοντας την ανάγκη για επίλυση των κτηριακών προβλημάτων μας είπε ότι θα κινηθεί στην κατεύθυνση ρύθμισης, η οποία θα επιτρέψει ώστε το σχολείο μας, και τυχόν άλλα σχολεία που ανήκουν σε Ιδρύματα, να μπορούν να επισκευάζονται και να συντηρούνται από τον οικείο Δήμο, όπως συμβαίνει με όλα τα δημόσια σχολεία. 
    Η προσπάθεια θα συνεχιστεί και θα σας κρατάμε ενήμερους. 
   Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Προτύπου Λυκείου της Βαρβάκειου