Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020

Αγαπητοί γονείς,
Με δεδομένο ότι όλοι είμαστε σε επαγρύπνηση για το θέμα του κορονοϊού η πρόεδρος του Συλλόγου κ.Τ. Ηγουμενίδη επικοινώνησε σήμερα με το υπουργείο Παιδείας (συγκεκριμένα με το γραφείο της υπουργού και της υφυπουργού) καθώς και με τη δευτεροβάθμια διεύθυνση που υπάγεται το Βαρβάκειο.
Ζήτησε να εξεταστεί η ιδιαιτερότητα του σχολείου μας (όπως και των υπολοίπων προτύπων και πειραματικών) που είναι ότι τα παιδιά έρχονται σε αυτό από όλες τις περιοχές της Αττικής. Αν δηλαδή εξαιτίας   αυτής της ιδιαιτερότητας υπάρχει λόγος να εξεταστεί – ειδικά για έμας - το κλείσιμο του σχολείου.  
Μας εξηγήθηκε ότι μέχρι στιγμής η απόφαση της κυβέρνησης είναι να κλείνει όποιο σχολείο διαπιστώνεται ότι μέλος της κοινότητάς του (γονείς, παιδιά και καθηγητές) έχει έρθει σε επαφή με διαπιστωμένο κρούσμα με κορονοϊό. Κάτι τέτοιο δεν έχει διαπιστωθεί για το Βαρβάκειο, τουλάχιστον μέχρι την στιγμή που γράφεται αυτό το μήνυμα (προφανώς ανά πάσα στιγμή μπορεί η κατάσταση να διαφοροποιηθεί και να ληφθεί το μέτρο του κλεισίματος του σχολείου).
Ανάλογες ενέργειες έχει κάνει και η Διευθύντρια του Λυκείου κυρία  Σερέτη.
Σε κάθε περίπτωση ως μέτρα για την προφύλαξή μας και σε συνεννόηση με τη διεύθυνση του σχολείου, παρακαλούμε για τα εξής:
1.     Να μην έρχονται στο σχολείο τα παιδιά που παρουσιάζουν έστω και ένα μικρό κρυολόγημα.
2.     Τα παιδιά να χρησιμοποιούν τα αντισηπτικά που τους παρέχει το σχολείο με την είσοδό τους σε αυτό, ειδικά αν προηγουμένως έχουν χρησιμοποιήσει Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Ακόμα καλύτερα θα ήταν σκόπιμο κάθε παιδί να έχει μαζί του αντισηπτικό το οποίο θα χρησιμοποιεί αμέσως μόλις κατέβει από το ΜΜΜ. Απαραίτητο εφόδιο επίσης για κάθε παιδί είναι τα χαρτομάντηλα.

Ευχαριστούμε για την προσοχή σας, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας και τηλεφωνικά για οποιοδήποτε σχετικό θέμα (Τέτη Ηγουμενίδη, 6977341841).

Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων