Δευτέρα 6 Απριλίου 2020

Σε πρόσφατη επιστολή προς την Περιφέρεια Αττικής οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων του Προτύπου Γενικού Λυκείου και Γυμνασίου της Βαρβάκειου Σχολής ανέδειξαν το πρόβλημα που υπάρχει στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Αττικού Άλσους, το εγγύτερο πάρκο που επισκέπτεται το σχολείο μας. Ακολουθεί η απάντηση της Περιφέρειας.

ΘΕΜΑ: « Αθλητικές εγκαταστάσεις του Αττικού Άλσους».

   Σε απάντηση της από 20-02-2020 επιστολή σας, σας ενημερώνουμε ότι με το αρ. πρωτ. οικ. 28598/29-01-2019 έγγραφο μας αποστείλαμε αίτημα με Τεχνική μελέτη και προϋπολογισμό, που μεταξύ άλλων αφορά στην προμήθεια υλικών και κατάλληλου εξοπλισμού και στην παροχή υπηρεσιών για την ανακαίνιση των γηπέδων (5Χ5) στο Αττικό Άλσος, ποσού 51.646,00€ συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. και αναμένουμε την έγκριση του αιτήματος.

   Επιπρόσθετα έχουν γίνει οι κάτωθι ενέργειες σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία:

1. Με το αρ. πρωτ. 87481/31-01-2020 έγγραφο του Τμήματος Περιουσίας της Διεύθυνσης Διοικητικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής, με τίτλο «Αίτηση ελέγχου προϋποθέσεων ασφαλείας και αδειοδότηση των αθλητικών εγκαταστάσεων του Αττικού Άλσους» αιτηθήκαμε προς το Δήμο Γαλατσίου προκειμένου η Τεχνική Υπηρεσία τους λόγω αρμοδιότητας, να προβεί σε έλεγχο των αθλητικών εγκαταστάσεων και εάν πληρούν όλες τις προϋποθέσεις ασφαλείας για αθλούμενους και θεατές, για να προχωρήσουν, το ταχύτερο δυνατό, στην έκδοση των σχετικών Αδειών Λειτουργίας και να τις αποστείλουν στο αρμόδιο Τμήμα Αδειοδότησης Αθλητικών Εγκαταστάσεων και Αγώνων της Περιφέρειας Αττικής της Δ/νσης Αθλητισμού και Πολιτισμού για τις περαιτέρω ενέργειες.
 [ Για τα 4 γήπεδα αντισφαίρισης, 2 γήπεδα ποδοσφαίρου (5χ5), 1 γήπεδο μπάσκετ και 1 γήπεδο βόλεϊ που βρίσκονται στην περιοχή (Α) του Αττικού Άλσους, εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Γαλατσίου] .

 2. Με το αρ. πρωτ. 87512/31-01-2020 έγγραφο του Τμήματος Περιουσίας της Διεύθυνσης Διοικητικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής με τίτλο «Αίτηση ελέγχου προϋποθέσεων ασφαλείας και αδειοδότηση των αθλητικών εγκαταστάσεων του Αττικού Άλσους» αιτηθήκαμε προς το Δήμο Αθηναίων προκειμένου η Τεχνική Υπηρεσία τους λόγω αρμοδιότητας, να προβεί σε έλεγχο των αθλητικών εγκαταστάσεων και εάν πληρούν όλες τις προϋποθέσεις ασφαλείας για αθλούμενους και θεατές, για να προχωρήσουν, το ταχύτερο δυνατό, στην έκδοση των σχετικών Αδειών Λειτουργίας και να τις αποστείλουν στο αρμόδιο Τμήμα Αδειοδότησης Αθλητικών Εγκαταστάσεων και Αγώνων της Περιφέρειας Αττικής της Δ/νσης Αθλητισμού και Πολιτισμού για τις περαιτέρω ενέργειες.
 [ Για το ένα γήπεδο μπάσκετ και ένα γήπεδο βόλεϊ, που βρίσκονται στην Περιοχή (Β) του Άλσους και αποτελούν αρμοδιότητα του Δήμου Αθηναίων ].

    Με την ολοκλήρωση των ανωτέρω διαδικασιών των Δήμων, θα προβούμε σε επιπρόσθετη τεχνική μελέτη για την συμμόρφωση των υποδείξεων και όλων των επισκευών των ανωτέρω αθλητικών εγκαταστάσεων.

Ο ΑΝ. ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ

 ΠΑΓΩΤΕΛΗΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ