Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020

Σχετικά με την Κατάληψη

Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες του Πρότυπου ΓΕΛ της Βαρβακείου Σχολής.

Οι μαθητές/ριες του σχολείου μας κατόπιν σχετικής ψηφοφορίας αποφάσισαν να προβούν σε κατάληψη του σχολείου τους για σήμερα και αύριο (24-25/09/20).
Τα βασικά τους αιτήματα έχουν αναρτηθεί στο χώρο του σχολείου και εκτιμούμε ότι σας είναι γνωστά. Επιγραμματικά αφορούν την αποσυμφόρηση των τμημάτων λόγω της πανδημίας του covid 19, τον διορισμό επιπρόσθετου εκπαιδευτικού προσωπικού και την ενίσχυση της καθαριότητας με επιπλέον αντίστοιχο προσωπικό.
Το Δ.Σ του  Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων, κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από την διεύθυνση, βρέθηκε στο χώρο του σχολείου, συνομίλησε με τους  μαθητές/ριες αποδεχόμενο/σεβόμενο  την απόφασή τους ενώ παράλληλα  τους επεσήμανε την υποχρέωσή τους για διαφύλαξη – προστασία του χώρου του σχολείου μέχρι το πέρας της κατάληψης. Η συμπεριφορά των μαθητών κατά την άποψή μας ήταν άψογη. Επίσης στο χώρο του σχολείου παρευρίσκετο η Διευθύντρια και σημαντικός αριθμός εκπαιδευτικών.
Πάγια θέση μας αποτελεί η επίλυση των προβλημάτων που ανακύπτουν στη σχολική κοινότητα με διάλογο και αποφυγή οποιασδήποτε μορφής (και από οποιονδήποτε) ακραία αντίδραση. 
Θα σας ενημερώνουμε για τις περαιτέρω εξελίξεις.

Υ.Γ. Στην εν λόγω αποχή συμμετέχουν και οι μαθητές/ριες του Γυμνασίου.