Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

Γενική Συνέλευση - Αποφάσεις - Ενημέρωση

Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε συνοπτικά για τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας, την Τετάρτη 11.11.2015.

Αφού διαπιστώθηκε η προβλεπόμενη εκ του καταστατικού απαρτία, συζητήθηκαν και λήφθηκαν αποφάσεις επί των θεμάτων της ημερησίας διάταξης, ως ακολούθως

  1. Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβολίου παρουσίασε τον απολογισμό πεπραγμένων του προηγούμενου έτους. Εν συνεχεία η ταμίας του Συλλόγου, παρουσίασε τον οικονομικό απολογισμό και ανέγνωσε την έκθεση της Ελεγκτικής Επιτροπής. Η συνέλευση ενέκρινε τα πεπραγμένα και τον οικονομικό απολογισμό και απάλλαξε το ΔΣ και τα μέλη του από την σχετική ευθύνη.
  2. Η εκπρόσωπος του συλλόγου στο Βαρβάκειο Ίδρυμα, ενημέρωσε σχετικά με τις δυνατότητες χρηματοδότησης του σχολείου από το Β.Ι., για τα προβλήματα των σχετικών διοικητικών διαδικασιών, όπως και για τα προβλήματα δικαιοδοσίας που υπάρχουν με τον Δήμο Ψυχικού και την Σχολική Επιτροπή σχετικά με τις κτιριακές επισκευές και τις δαπάνες συντήρησης του κτιρίου. Επίσης ενημέρωσε για τις τελευταίες δαπάνες που έγιναν από το Β.Ι., γενικού καθαρισμού κ.α. και την συνεχιζόμενη προσπάθεια για το πρόγραμμα αναβάθμισης του κτιρίου της Βαρβακείου Σχολής.
  3. Για τα τρέχοντα θέματα και προβλήματα του σχολείου, τον λόγο έλαβαν πολλοί γονείς και έγινε εκτενής συζήτηση σχετικά με τους αρμόδιους φορείς ευθύνης για το σχολείο, τους εκπροσώπους στο Β.Ι και τις διαδικασίες επιλογής και ορισμού τους, το κυλικείο, τις ελλείψεις καθηγητών, την συρρίκνωση των ομίλων ενδιαφέροντος και την συγχώνευση τμημάτων στο μάθημα του σχεδίου, την ελλειπή εποπτεία του καθημερινού καθαρισμού, την ανάγκη βαφής των τάξεων και τα προβλήματα συντήρησης και ασφάλειας που εμφανίζονται στο κτίριο, την παράλληλη ανάγκη στήριξης του συλλόγου με την καταβολή των συνδρομών των μελών, όπως και για τα ανοιχτά θέματα και προβλήματα με τον Δήμο. Κατατέθηκαν προτάσεις για την ανάληψη πιθανών νομικών ενεργειών και παραστάσεων του συλλόγου ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ψυχικού με στόχο την επίλυση των προβλημάτων χρηματοδότησης. Επίσης έγινε ενημέρωση για την συνεχιζόμενη έλλειψη γραμματειακής υποστήριξης του Λυκείου και τις εναλλακτικές δυνατότητες κάλυψης της θέσης μέσω προγραμμάτων απόκτησης εμπειρίας φοιτητών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων ή άλλων επιδοτούμενων θέσεων απασχόλησης από τρίτους φορείς.
  4. Για το σοβαρότατο πρόβλημα της έλλειψης καθηγητών κατά την έναρξη της τρέχουσας σχολικής χρονιάς, μόλις προσφάτως σήμερα, διαπιστώνεται ότι καλύφθηκαν οι κύριες ελλείψεις που είχαν υπάρξει στις θέσεις ειδικοτήτων φυσικού και βιολόγου. Ο σύλλογος θα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις.
  5. Για το πρόγραμμα αναβάθμισης της Βαρβακείου Σχολής, έγινε συνοπτική ενημέρωση και ακολούθησε κατάθεση δηλώσεων εθελοντικής συμμετοχής από τους παρόντες γονείς στην στελέχωση των επιτρόπων γονέων για τους πέντε κυρίους άξονες του προγράμματος, Σχολικό Κτίριο / Καινοτομία / Ψηφιακή Εκπαίδευση / Αειφορία / Ανοικτό Σχολείο. Η συνέχιση της στελέχωσης των επιτροπών θα συνεχιστεί με νεώτερη πρόσκληση μέσω της ιστοσελίδας του συλλόγου.
  6. Έγινε συνοπτική ενημέρωση για τις σχεδιαζόμενες δράσεις του συλλόγου και κυρίως της οργάνωσης εντός του προσεχούς διαστήματος, ημερίδας στο σχολείο αφιερωμένης στον επαγγελματικό προσανατολισμό, με ομιλίες γονέων και αποφοίτων. Κατατέθηκαν οι πρώτες δηλώσεις ενδιαφέροντος και συμμετοχής από γονείς, η διαδικασία θα συνεχιστεί και πάλι με πρόσκληση μέσω της ιστοσελίδας του συλλόγου.
  7. Λόγω αποχώρησης από το σχολείο των μελών της Ελεγκτικής Επιτροπής και παραίτησής τους, ελλείψει αναπληρωματικών, η γενική συνέλευση με επί τόπου διαδικασία εκλογής, όρισε νέα Ελεγκτική Επιτροπή για το επόμενο έτος, με μέλη τους : α. Μιχαλοπούλου Φαίη β.Τσονόπουλο Πέτρο γ. Γκουλέτσα Άννα.

Κατόπιν εξαντλήσεως των θεμάτων της ημερησίας διάταξης, περί ώρα 21:30, η συνέλευση τερμάτισε τις εργασίες της και υπογράφηκε το σχετικό πρακτικό.

Συνεπώς την επόμενη Τετάρτη 18.11 δεν θα υπάρξει επαναληπτική συνέλευση.

Με εκτίμηση,

Ο Γραμματέας του Συλλόγου

Κ.Δεληπέτρος