Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

Απονομή Βραβείων

Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας & Διάσωσης Σχολικού Υλικού σε συνεργασία με το τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, προκήρυξαν το 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό με θέμα «Η ιστορία του σχολείου μου» από σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Οι μαθητές του Βαρβακείου, τόσο του Λυκείου όσο και του Γυμνασίου, με την καθοδήγηση της φιλολόγου καθηγήτριας κας Σιψή από το Λύκειο και των καθηγητριών του Ομίλου Ψηφιακής Αφήγησης κ.κ. Κοντοπίδη, Τριαντοπούλου και Τρίμη από το Γυμνάσιο, διακρίθηκαν κερδίζοντας δύο από τα προκηρυχθέντα βραβεία.

Στην τελετή απονομής των βραβείων που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στις 21 Νοεμβρίου στο αμφιθέατρο του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης με την παρουσία του υφυπουργού Παιδείας κ. Πελεγρίνη, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων της Βαρβακείου Σχολής Μάριος Μπαχάς από κοινού με το Γραμματέα Δημήτρη Τζάνα, είχαν την ευκαιρία να απονείμουν τα βραβεία στους μαθητές του Βαρβακείου Λυκείου και Γυμνασίου. Στην παρέμβασή του, ο Μάριος Μπαχάς αναφέρθηκε στη μεγάλη συμβολή των δημόσιων προτύπων σχολείων στην ελληνική κοινωνία, ιδιαίτερα δε του Βαρβακείου που έχει ξεπεράσει τα 150 χρόνια λειτουργίας, σε όλους τους επαγγελματικούς και κοινωνικούς στίβους. Απευθυνόμενος δε στον κ. Πελεγρίνη, υπενθύμισε τον μεταξύ των δύο ανδρών διάλογο από τις στήλες της Αυγής ( στις 25/1/2015 και 24/2/2015 ) και διατύπωσε την προτροπή να λειτουργήσουν πρότυπα σχολεία σε διάφορα σημεία της ελληνικής επικράτειας με διαγωνιστική διαδικασία για την εισαγωγή μαθητών σε αυτά, όπως παγίως υποστηρίζουν οι απόφοιτοι.

Τα βραβεία που απονεμήθηκαν ήταν τα παρακάτω:
  • To βραβείο Εξαίρετης Δημιουργίας στη μαθήτρια του Λυκείου Ελίνα Μονεμβασιώτη.
  • Το βραβείο Αρχειακής Έρευνας στους μαθητές του Γυμνασίου Γιαννίτσα Άννα, Καραδήμα Κωνσταντίνα, Καρλή Δανάη και Κόκκα Μαριάννα.

Βραβειο ΠΓΕΛ