Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2016

Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού

Αγαπητοί Γονείς,

Ο Σύλλογός μας και ο Σύλλογος Αποφοίτων του Βαρβακείου συνδιοργανώνουν ημερήσια εκδήλωση αφιερωμένη στον Επαγγελματικό Προσαντολισμό των μαθητών του Λυκείου.

Η ημερίδα θα περιλαμβάνει παρουσιάσεις και ομιλίες γονέων και αποφοίτων που διαθέτουν θεωρητικές γνώσεις και εμπειρία στο επάγγελμά τους.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι να δοθούν στα παιδιά μας σημαντικές πληροφορίες για τις σπουδές, την μετέπειτα άσκηση, όπως και για την πολυμορφία των επαγγελμάτων και τις δυνατότητες εκπαίδευσης στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες, ώστε να συμβάλει στην ενημέρωση για την επιλογή επαγγέλματος των μαθητών, αλλά και την ενίσχυση της προσωπικής τους πρωτοβουλίας.

Η προτεινόμενη ημέρα διεξαγωγής της εκδήλωσης είναι η Παρασκευή 29.01.2016 ώρες 09:00 -14:00 στο σχολείο. Οι παρουσιάσεις-ομιλίες θα γίνονται παράλληλα στις τάξεις ή άλλες διαθέσιμες αίθουσες του Σχολείου, η διάρκεια κάθε παρουσίασης θα είναι μία διδακτική ώρα επιμερισμένη περίπου κατά το ήμισυ μεταξύ παρουσίασης και απαντήσεων σε ερωτήματα των μαθητών.

Οι επαγγελματικοί κλάδοι που θα παρουσιαστούν είναι οι ακόλουθοι: Γεωργικός Τομέας / Υποδομές και Κατασκευαστικός τομέας / Χημεία και συγγενείς κλάδοι / Πληροφορική και Τηλεπικοινωνίες / Ενέργεια και Περιβάλλον / Οικονομικά επαγγέλματα / Εμπόριο και Δημόσιες σχέσεις / Νομικά επαγγέλματα / Μεταφορές και Ναυτιλία / Τουριστικά επαγγέλματα / Αθλητικά επαγγέλματα / Μαζικά μέσα επικοινωνίας – Δημοσιογραφία / Καλές Τέχνες / Υγεία και Πρόνοια / Εκπαίδευση και θεωρητικές επιστήμες / Μαθηματικοί – Φυσικοί / Στρατιωτικά-Αστυνομικά επαγγέλματα.

Παρακαλούμε όσους γονείς ενδιαφέρονται να συμμετέχουν με την παρουσίαση του δικού τους επαγγέλματος, να δηλώσουν την διαθεσιμότητά τους και να την συνοδεύσουν με ένα μικρό βογραφικό σημείωμα. Σε περίπτωση πολλαπλών εκδηλώσεων ενδιαφέροντος στο ίδιο αντικείμενο θα γίνει επιλογή με βάση το βιογραφικό και την επιμέρους ειδικότητα.

Οι γονείς που ενδιαφέρονται μπορούν να το δηλώσουν αποστέλλοντας μαζί και το βιογραφικό τους στη διεύθυνση αλληλογραφίας του Συλλόγου Γονέων goneisvarvakiolykeio@gmail.com, το αργότερο έως την Κυριακή 24.1.2016.

Με εκτίμηση,

Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων