Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2020

Τα θέματα που θέτει προς συζήτηση το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων

Τα θέματα που θέτει προς συζήτηση το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων Προτύπου Λυκείου Βαρβακείου Σχολής στη διαδικτυακή συνάντηση με τους γονείς του Λυκείου στις 1/11/2020:

  1. Ζητήματα που άπτονται της πανδημίας σε σχέση με τη λειτουργία του σχολείου. Μεταξύ άλλων παρέμβαση στο υπουργείο Παιδείας για διευθέτηση του θέματος για τις απουσίες όσων παιδιών μένουν στο σπίτι τους προληπτικά έχοντας πιθανώς ένα απλό κρυολόγημα και τη δυνατότητα διενέργειας τεστ, όταν χρειάζεται, σε ιδιωτικούς φορείς με μια καλύτερη τιμή. 
  2. Κτιριακό.
  3. Εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ. Η θητεία του σημερινού λήγει στο τέλος Φεβρουαρίου 2021. 
  4. Θέματα που θα τεθούν από τα μέλη του Συλλόγου.


Κτιριακό, ενημέρωση, διαπιστώσεις – εκτιμήσεις ΔΣ:

 

Το ΔΣ του συλλόγου έχει καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για την επισκευή της αυλής σχεδόν από την αρχή που εξελέγη, δηλαδή περίπου ενάμιση χρόνο τώρα. Το Ίδρυμα στο μεταξύ έχει αλλάξει τρεις φορές πρόεδρο. Η αυλή ακόμα δεν έχει επισκευαστεί. 

 

Η τελευταία ενημέρωση που έχουμε είναι ότι επίκειται διαγωνισμός για να ανατεθεί το έργο της επισκευής της αυλής και έχει επιλεγεί ο μελετητής. 

 

Καμία ουσιαστική πρόοδος έχει γίνει αναφορικά με την μεγάλη επισκευή του σχολείου.

 

Με βάση τη εμπειρία μας εκτιμούμε ότι με τον τρόπο που λειτουργεί – την έλλειψη ανθρώπων που μπορούν να διαθέσουν τον χρόνο τους απερίσπαστα και το θεσμικό πλαίσιο που το διέπει -  το Ίδρυμα δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες του σχολείου, σε ό,τι αφορά το κτιριακό, όπως άλλωστε φαίνεται και εκ του αποτελέσματος. Έχουμε λάβει πρωτοβουλίες να αποσυνδεθεί το κτιριακό από την ευθύνη του Ιδρύματος ώστε το σχολείο να αντιμετωπίζεται όπως και όλα τα υπόλοιπα από την Πολιτεία (από τον δήμο στον οποίο ανήκει). Στην κατεύθυνση αυτή – δηλαδή σε περαιτέρω πρωτοβουλίες – θα κινηθούμε στη συνέχεια προκειμένου να επιμείνουμε με ενημέρωση των συναρμόδιων υπουργείων (οικονομικών και παιδείας) ότι πρέπει το σχολείο να επισκευαστεί και να επιβλέπεται στο εξής όπως όλα τα σχολεία γιατί τα κτιριακά προβλήματα είναι σοβαρά και επί χρόνια τώρα το Ίδρυμα αδυνατεί να ανταποκριθεί.